modeseglaren.blogg.se

Bloggar om mode, träning och segling.

Det luktar hipsterskägg överallt

Kategori: Allmänt

Det går ju inte längre att förneka - skägg är en del av modet och inget som bara gamla gubbar har. Var och varannan modemedveten kille odlar skägg. Och det räcker inte med att bara odla, det ska kammas, borstar och oljas in. Man kan länna lukten av hipsterskägg på lång väg!
 
 
 
Satt igår på ett café i centrala Stockholm och tog en fika med en kompis. Min kompis satt med ryggen vänd mot ingången och såg inte alla som kom in och gick förbi. Jag utsatte honom för ett litet test och bad han säga "Skägg" eller "Inte skägg" när någon passerade. Teorin bakom var att man kan känna lukten av skägg.
 
Ja, men det är inte som det var för i tiden (nu kanske jag trampar många äldre på tårna) då skägg växte vilt och ofta bara hängde som ett torrt och dammsamlande hår under hakan. Nä, nu verkar skäggvård lika viktigt som hårvård! En äkta hipster måste tydligen bära skägg och det ska dessutom vara snyggt och välvårdat och lukta gott.
 
När jag såg produkten skäggolja första gången fattade jag inte vad den var till för. Trodde det var något man smörjde in för att forma skägget, men har nu fått förklarat för mig att man har det för att göra skägget mjukare och ge den lyster.
 
Okej, låter väl vettigt. Men det räcker tydligen inte där. Skäggoljorna finns i många olika dofter man inte ens visste att män ska lukta. Vad sägs om "Fresh Cut Grass" och "Leather" eller "Oak Barrel". Snart kommer väl också "Dirty Lumberjack". Ett företag som verkar rida på den här vågen är The Bearded Man Co.
 
Jag har aldrig haft skägg själv, men man blir ju onekligen nyfiken på att prova. Tror att jag har en ganska bra skäggväxt om jag bara låter det växa ut lite. Får väl köpa mig lite grejjer och testa mig fram. Ska leta upp nåt bra startpaket för nybörjare. Vad behöver man? En skäggkam, en borste och såklart - en härligt doftande skäggolja - tror jag satsar på den som luktar stål och tobak!
 
Gimli i Sagan om Ringen skulle nog behöva använda lite skäggolja. Hur han luktar vet jag inte, men han kanske kan köra med luktfria skäggoljor. Jag menar, han har ju redan en naturlig doft av "Warrior Dwarf".

Kommentarer


Kommentera inlägget här: